Informație

De ce porumbeii își ucid puii când sunt atinși de un om?

De ce porumbeii își ucid puii când sunt atinși de un om?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Aveam mulți porumbei prin casă. Dacă întâmplător cădea unul dintre pui din cuib, îl puneam la loc cu mănuși.

De obicei, dacă am atinge puii cu mâinile goale, totuși, ceilalți porumbei ar ucide puiul de obicei. Vreau să știu de ce fac asta?


Aceasta este o poveste mi s-a spus și mie când eram copil. De obicei, acest lucru este legat de mirosul străin pe care oamenii îl lasă puiului. Cu toate acestea, aceasta pare a fi o legendă urbană, deoarece păsările nu au un mare simț al mirosului.

Snopes spune despre asta:

Cu toate acestea, păsările-mamă nu își vor respinge bebelușii pentru că simt miros uman pe ei și nici nu vor refuza să pună pe ouă care au fost manipulate de o persoană. Multe păsări au un simț al mirosului limitat și nu pot detecta mirosul uman sau, dacă îl pot detecta, nu reacționează la el.

Ceea ce se poate întâmpla este că păsările care se întorc la cuibul lor, care găsesc cuibul deranjat în comparație cu situația în care au plecat, le-ar putea determina să-și abandoneze cuibul temporar sau definitiv.

Puteți găsi aceasta și mai multe legende urbane despre păsări aici și aici.


10 mituri despre porumbei

Există o mulțime de referințe la porumbei în societatea modernă. Oamenii pot fi înghițiți de porumbei sau adăpostiți sau chiar pot acționa ca porumbei de scaun. Dacă v-ați întrebat vreodată de ce limbajul cu tematica porumbeilor joacă un rol atât de central în cultura umană, nu căutați mai departe decât locul de joacă sau centrul comercial local. Aceste păsări sunt peste tot.

Deoarece porumbeii se dezvoltă în medii create de om, ei au devenit extrem de comune oriunde sunt oameni. De fapt, porumbeii sunt abundenți în Europa, Asia și Africa, precum și în toată America de Nord. Pe lângă faptul că sunt subiectele legendelor și știrilor, aceste creaturi sunt, de asemenea, în centrul multor concepții greșite. Consultați lista noastră cu cele mai comune mituri despre porumbei și poate veți afla ceva sau două despre prietenii noștri familiari cu pene.

10: Porumbeii fac părinți răi

„Tata era o piatră care se rostogolește” poate fi valabil pentru multe specii de păsări, dar nu pentru porumbei. Aceste păsări tind să se împerecheze pe viață, ceea ce înseamnă că este foarte neobișnuit ca un mascul și o femelă să se despartă odată ce au format o legătură. Și asta nu este tot -- un porumbel mascul contribuie și la construirea cuiburilor și la incubarea ouălor. În plus, își apără familia împotriva intrușilor sau a oricărui lucru care le amenință bunăstarea.

Porumbeii masculi ajută, de asemenea, să-și hrănească puii. Acești papa mândri produc de fapt un tip de lapte numit lapte de recoltă pentru urmașii lor. Este un fluid extrem de nutritiv produs în recolta lor (o pungă în gât în ​​care sunt depozitate alimente). Așadar, în timp ce majoritatea păsărilor masculi zboară în coteț după împerechere, porumbeii rămân în jur și au grijă de familiile lor.

9: Porumbeii explodează dacă îi hrănești cu orez

Povestea bătrânelor soții despre porumbei și alte păsări care explodează atunci când mănâncă orez negătit este un mit și unul care a modificat multe trimiteri în ziua nunții în întreaga lume. Teoria falsă este că, deoarece păsările nu sunt capabile să digere boabele de orez crud, acesta se va extinde în stomacul lor și va face ca burtica animalelor să se spargă.

Acum pentru adevăr. În timp ce multe păsări mai mici nu pot digera orezul negătit, porumbeii sunt printre cei care pot, potrivit Societății Regale pentru Protecția Păsărilor.

Și nu vă faceți griji, chiar și cei care nu pot digera orezul crud nu se știe că explodează dacă îl mănâncă. Așa că data viitoare când vei fi la o nuntă, nu te abține. Luați o mână de orez și faceți un duș proaspăților căsătoriți după pofta inimii

8: Este noroc să fii căcat de un porumbel

OK, acesta este greu de dovedit sau de infirmat cu orice fel de acuratețe științifică, dar consensul este că a fi defecat de oricine sau de orice este un lucru rău. În primul rând, caca de porumbei este mirositoare. Și în al doilea rând, deși nu este toxic în cantități mici, poate provoca infecții fungice grave, care pun viața în pericol, dacă este inhalat în cantități semnificative, potrivit Departamentului de Sănătate Publică din Illinois.

Dacă acest lucru nu vă convinge, luați în considerare că porumbeii poartă și paraziți, care se pot transmite oamenilor prin contactul cu excrementele lor. Când contracarați acest lucru cu lipsa de dovezi care să susțină afirmațiile despre norocul post-porumbei, devine clar că ar trebui să evitați să stați sub un stol de aceste păsări în jurul orei mesei.

7: Porumbeii și porumbeii sunt divini

Din nou, acest mit este greu de discutat rațional, dar am simțit că trebuie să îl includem în listă, deoarece porumbeii și porumbeii (aceeași familie, specii diferite) apar atât de des în scripturi și în scrierile lumii antice. Indiferent dacă servesc drept sacrificiu în tradiția evreiască sau ca mesager al lui Noe pe corabie, porumbeii și porumbeii joacă un rol central în cunoștințele religiilor lumii.

Porumbeii și porumbeii reprezintă, de asemenea, pacea, puritatea, credința și fidelitatea în numeroase culturi din întreaga lume. De ce păsările ocupă un loc atât de sacru în societățile umane este greu de deslușit, dar porumbeii sunt nici mai mult sau mai puțin probabil decât alte animale să ne ghideze în viața de apoi.

În ciuda faptului că sună ca parte a unei teorii a conspirației, acest mit al porumbeilor este de fapt înrădăcinat într-o măsură de adevăr. Porumbeii au fost folosiți de guverne și armate de pe tot globul de secole, iar multe activități de porumbei s-au dovedit destul de critice în operațiunile de spionaj. De exemplu, înainte de utilizarea pe scară largă a imaginilor prin satelit, porumbeii ar fi echipați cu camere minuscule și ar fi zburat peste teritoriul inamic în cadrul exercițiilor de culegere de informații.

Au fost, de asemenea, folosiți pe scară largă ca mesageri - păsările aveau să poarte note critice între instalațiile militare chiar și până în cel de-al Doilea Război Mondial. Acestea fiind spuse, este extrem de puțin probabil ca porumbeii pe care îi hrănești în parcul local să lucreze sub acoperire pentru un guvern străin.

Există o mulțime de referințe la porumbei în societatea modernă. Oamenii pot fi înghițiți de porumbei sau adăpostiți sau chiar pot acționa ca porumbei de scaun. Dacă v-ați întrebat vreodată de ce limbajul cu tematica porumbeilor joacă un rol atât de central în cultura umană, nu căutați mai departe decât locul de joacă sau centrul comercial local. Aceste păsări sunt peste tot.

Deoarece porumbeii se dezvoltă în medii create de om, ei au devenit extrem de comune oriunde sunt oameni. De fapt, porumbeii sunt abundenți în Europa, Asia și Africa, precum și în toată America de Nord. Pe lângă faptul că sunt subiectele legendelor și știrilor, aceste creaturi sunt, de asemenea, în centrul multor concepții greșite. Consultați lista noastră cu cele mai comune mituri despre porumbei și poate veți afla ceva sau două despre prietenii noștri familiari cu pene.

4: Porumbeii seamănă cu toții

Aceasta este cu siguranță o concepție greșită despre aceste păsări omniprezente. Porumbeii sunt obișnuiți în atât de multe locuri din lume încât tind să se amestece în peisaj. Dar aruncați o privire mai atentă și veți vedea o mare varietate de culori și modele printre porumbei. De fapt, există zeci de variații de culoare distincte, inclusiv roșu, alb, albastru-negru și gri, conform Laboratorului de Ornitologie Cornell.

O mare parte din variația de colorare a porumbeilor se datorează reproducerii selective de-a lungul istoriei de către oameni care au cules porumbei pentru pene. Acest lucru nu ar trebui să fie surprinzător, deoarece aceste animale au coabit cu oamenii de 5.000 până la 10.000 de ani, adesea ca animale de companie, mesageri sau întreținere umană.

3: Porumbeii pot zbura mii de mile pe zi

Pe baza abilităților incredibile de zbor ale porumbeilor, poveștile despre performanța lor înaripată au fost foarte umflate de-a lungul anilor. De exemplu, porumbeii au o capacitate remarcabilă de a-și găsi drumul spre casă, dar nu din jumătatea lumii - așa cum spune legenda. Adevărul este încă impresionant. Porumbeii sunt capabili să navigheze acasă pe sute de mile folosind soarele, câmpul magnetic al Pământului și repere precum clădirile înalte.

Există, de asemenea, multe povești despre porumbei care călătoresc mai mult de o mie de mile într-o zi -- uneori multe mii. Aceasta este o exagerare. Adevărul este că porumbeii voiajori zboară între 40 și 50 de mile (64 și 80 de kilometri) pe oră, cei mai buni performanți acoperind maximum aproximativ 600 de mile (966 de kilometri) într-o singură zi, potrivit Centrului Solar de la Universitatea Stanford. Deci, deși aceste statistici sunt remarcabile, porumbeii nu sunt supereroii pe care mulți creatori de mituri v-ar face să credeți.

Pe măsură ce creaturile sălbatice merg, porumbeii nu sunt printre cei mai de temut. Dar nu lăsați maniera lor blândă și capacitatea de a coexista cu oamenii să vă păcălească. Se știe că porumbeii atacă alte păsări și chiar oamenii dacă sunt amenințați, mai ales când simt că cuibul lor este în pericol.

Deci, cum arată un atac de porumbei? Cea mai mare parte a agresiunii porumbeilor este îndreptată către alți membri ai turmei, care are o ierarhie strictă. Porumbeii pot ataca oamenii dacă sunt provocați. Acest lucru poate implica reunirea ca o turmă pentru a ciuguli o țintă, care de obicei poate reuși să scape fără răni. Concluzia este că, în timp ce hrănirea porumbeilor este în regulă, încercați să nu-i înfurii. Pot fi mici, dar probabil că te depășesc numeric cu cel puțin un raport de 20-1.

Ideea că porumbeii sunt proști nu ar putea fi mai departe de adevăr. Aceste animale au făcut obiectul a nenumărate studii științifice în ultimele decenii și sunt considerate pe scară largă printre cele mai inteligente creaturi de pe Pământ. De exemplu, porumbeii pot fi învățați să efectueze acțiuni complexe și să își amintească imagini timp de câțiva ani. Ei pot chiar să-și recunoască propria imagine. Acum, acesta este ceva ce pisicile, câinii și chiar sugarii umani, în general, nu pot face.

Probabil se datorează faptului că porumbeii sunt atât de obișnuiți, încât oamenii nu le dau cuvenitul. Există și acel obicei nefericit de a face caca peste mașini, trotuare și bănci din parc. Dar porumbeii sunt de fapt destul de inteligenți și bine adaptați la mediul lor. Așa că data viitoare când vă veți găsi față în față cu o turmă, acordați-vă un moment pentru a aprecia aceste păsări frumoase. Ele sunt printre cele mai interesante -- și neînțelese - creaturi din lumea noastră.


Își vor abandona cu adevărat păsările puii dacă oamenii deranjează cuibul?

Dacă ești îngrozit de păsări (au gheare ca animalele din junglă și fălci care sparg nuci, oameni), probabil că nu ai nicio problemă cu ideea „nu atinge puiul de pasăre sau mama o va abandona”. Din fericire, există oameni mai amabili în lume care sunt cu adevărat interesați să salveze păsările abandonate și care simt că a orfani animale neajutorate este greșit.

Și pentru ei, iată o veste bună: nu ar trebui să vă temeți că duhoarea ta umană oribilă va marca un pui de pasăre pentru orfelinat.

Așa că haideți să clarificăm câteva lucruri de la început: în primul rând, păsările nici măcar nu au un simț al mirosului atât de grozav. Nervii lor olfactivi nu sunt îngrozitor de sofisticați și doar câteva păsări au o adaptare care le semnalează anumite mirosuri. Acest lucru este util pentru un vultur care speră să prindă un miros de materie în descompunere, de exemplu, dar un robin nu va avea un „detector uman” special încorporat în el [sursa: Boyd].

Așadar, înainte de a ajunge mai departe la întrebarea în cauză, să răspundem la una conexă. Dacă găsiți un pui de pasăre (fără pene în vârstă, ceea ce înseamnă că este prea tânără pentru a practica zborul) care a căzut din cuib, este perfect rezonabil (și amabil) să o depuneți ușor acasă [sursa: Cornell Lab of Ornithology]. Nu îi dai păsării mirosul uman „H” stacojiu și nu îl lași moartă prin orice mijloace. (Rețineți, totuși, că s-ar putea să doriți să observați de la distanță pentru a vă asigura că părinții nu sunt prin preajmă, ar putea foarte bine să aștepte până când sunteți plecat să-l ridicați pe Junior [sursa: Sweetbriar Nature Center])

Acum, răspunsul dacă păsările își abandonează puii dacă oamenii deranjează cuibul este puțin mai complicat. În primul rând, depinde de pasărea în sine. Soimii, de exemplu, ar putea fi mai dispuși să-și abandoneze puii dacă cred că un atac de prădători este iminent, în timp ce un Robin ar putea să nu vadă același risc într-un cuib deranjat. Rețineți că probabil se reduce și la situații individuale. Dacă un Robin vede că cuibul ei este deranjat și că a depus ouăle abia de curând, ar putea fi mai dispusă să zboare decât dacă are un cuib plin de pui aproape gata să zboare [sursa: Boyd].

Așa că nu-i da mamei pasăre o repetare proastă. În general, ea este ca majoritatea celorlalte animale - mult prea investită în puii ei pentru a zbura și a-și abandona puii. Deși pot exista excepții de la acest lucru, nu lăsați gândul să vă deranjeze atunci când depuneți un pui de pasăre căzut înapoi în casa sa.


Cum să ai grijă de un pui de porumbel

Așadar, ai găsit un pui de porumbel și vrei să știi cum să-l alăptezi înapoi la sănătate?

În primul rând, asigură-te că, de fapt, are nevoie de ajutorul tău. Dacă nu încearcă să fugă când o ridici, atunci se pare că nu este doar o pasăre buimăcită, dar are nevoie de ajutor.

În primul rând, verificați în jur pentru a vedea dacă le puteți găsi cuibul. Dacă este o zi cu vânt, este posibil să fi fost aruncați din cuib.

Dacă le găsești cuibul și poți ajunge la el, îi poți pune cu grijă înapoi în el. Este în regulă să le ridici, deoarece porumbeii adulți nu își vor lepăda bebelușii dacă miros a oameni.

Cum să re-cuibăriți o pasăre

Dacă nu găsești cuibul original de porumbei sau este prea sus pentru a-l ajunge, atunci poți crea unul improvizat pentru a-i menține confortabil.

Folosește un coș mic, căptușește-l cu iarbă uscată și paie și asigură-te că are un drenaj bun pentru acele zile ploioase.

Culorile strălucitoare pot înspăimânta porumbelul bebeluș, așa că dă-i dor coșurilor de culoarea curcubeului și rămâi cu nuanțe neutre.

Pune-ți cuibul improvizat într-un copac. Ai grija de parintii lor, deoarece vor continua sa-si caute copilul pana ii vor gasi. Să sperăm că îi vor găsi și îi vor hrăni în curând.

Cum să verificați un pui de porumbel

Înainte de a re-cuibări puiul de porumbel, trebuie să verificați dacă sunt suficient de bine pentru a fi lăsați în lumea exterioară înfricoșătoare.

Țineți-le cu grijă în palmă, dacă se simt reci sau reci atunci trebuie să le încălzești.

Puteți face acest lucru așezându-le pe setarea scăzută a unui tampon de căldură sau umplând o sticlă cu apă caldă și așezând-o lângă pasăre.

Dacă, după cincisprezece minute, puiul de porumbel pare să se fi înseninat, atunci este gata să fie re-cuibărit.

Cum să hrănești un pui de porumbel

Dacă porumbelul pe care l-ați găsit pare rănit, incapabil să aibă grijă de ei înșiși sau părinții lor nu se întorc la cuibul lor, atunci cel mai bine este să-l duceți la un reabilitator.

Dacă nu puteți face acest lucru, atunci trebuie să îi hrăniți. Puteți folosi diferite formule de păsări, cum ar fi hrana de pui Gerber și Beechnut.

Faceți o tăietură mică în colțul pungii și lăsați-i porumbelului să-și bage ciocul în el. Ar trebui să-l bea... vor deveni dezordonați.

Asigurați-vă că puiul de porumbel este cald înainte de a-l hrăni. Dacă sunt reci, atunci nu își pot digera alimentele în mod corespunzător.

Rețetă cu formulă

Iată o rețetă pe care o poți urma pentru a-ți hrăni porumbelul și porumbelul salvat:

Cumpărați niște fulgi de ovăz și turnați 1,25 căni de măsurare. Puneți la microunde 1 cană de lapte de soia organic dulce și agitat și apoi adăugați-l în ceașcă. Se amestecă amestecul.

Spargeți 2 ouă și amestecați-le cu amestecul. Dacă pasărea este mai matură decât adăugați 1 ou. Se amestecă cu o lingură, apoi se completează cu lapte de soia rece.

Cu cât sunt mai tineri, cu atât amestecul ar trebui să fie mai curgător. Puteti modifica consistenta in consecinta adaugand mai mult sau mai putin lapte de soia.

Stocarea formulei

Asigurați-vă că formula este la temperatura camerei înainte de a o hrăni bebelușului porumbel.

Îl poți păstra la frigider până la 48 de ore. Asigurați-vă că amestecul dvs. încălzit este amestecat bine pentru a evita că gâtul lor să fie certat.

Lucruri pe care nu trebuie să le faceți când îi hrăniți

Asigurați-vă că atunci când hrăniți copilul porumbel, nu puneți presiune asupra recoltei când este plină sau parțial plină.

Dacă puiul de porumbel nu este pe deplin alert, nu încercați să-i hrăniți.

Păstrați zona în care le păstrați frumos și curat.

Reabilitarea lor

În multe state, este ilegal să continui să ai grijă de o pasăre sălbatică după ce le-ai alăptat înapoi la sănătate.

Dacă credeți că porumbelul este acum în formă și sănătos, atunci ar trebui să-l eliberați înapoi în sălbăticie.

Asigurați-vă că o faceți în aceeași zonă în care le-ați găsit și că au o mulțime de copaci și tufișuri în jurul lor.

Descoperiți Ghidul începătorilor pentru observarea păsărilor: Găsirea păsărilor și a fericirii >>> Consultați-l aici


Porumbelul ca mesager:

Porumbelul este probabil cel mai cunoscut pentru capacitatea sa de a se întoarce „acasă” de la distanțe lungi și, prin urmare, a fost folosit pe scară largă de-a lungul istoriei ca mesager, datând încă din 2500 î.Hr. și continuând în secolul XXI. Prima mențiune istorică despre porumbelul folosit pentru a transporta mesaje a fost în orașul Sumer din sudul Mesopotamiei, în 2500 î.Hr. Conducătorul orașului a eliberat doi porumbei pentru a aduce vestea alinare a orașului de la vecinii săi în război.

Se crede că porumbeii au fost crescuți în China încă din anul 772 î.Hr., iar potrivit autorului Salvador Bofarull, comercianții indieni și arabi foloseau porumbei călugători atunci când vizitau China. Câteva sute de ani mai târziu, s-au găsit referințe care confirmă că porumbeii erau folosiți pentru a purta mesaje atașate la picioare. La primele Jocuri Olimpice desfășurate în anul 776 î.Hr., fiecare sportiv care a participat a adus un porumbel vașător din satul său. Dacă și-ar câștiga evenimentul, a lui ar fi pasărea care a purtat vestea acasă.

În 532 î.Hr., un poet grec s-a referit la porumbel ca purtător de mesaje într-un poem intitulat „Oda unui porumbel călător” iar mai târziu, între 63 î.Hr. - 21 d.Hr., geograful grec Strabon a remarcat că porumbeii au fost dresați să zboare între anumite puncte de-a lungul litoralul mediteranean pentru a transmite mesaje despre sosirea bancurilor de pește pentru pescarii care așteptau. În secolul al V-lea î.Hr., se crede că prima rețea de mesageri de porumbei a fost înființată în Asiria și Persia de către Cirus cel Mare, iar mai târziu, în 53 î.Hr., se credea că Hannibal a folosit porumbei pentru a transporta depeșe în timpul bătăliei de la Modena. De asemenea, se crede că Iulius Caesar a folosit porumbei pentru a transporta mesaje în timpul cuceririi Galiei (nordul Italiei, Franța, Belgia și vestul Elveției) din 58 până în 51 î.Hr.

Pigeon Post
Sculptură în lemn 1481

La începutul anilor 1800, porumbeii au fost folosiți pentru prima dată ca mesageri comerciali de către familia Rothschild pentru a comunica între casele lor financiare. O serie de columbofili au fost înființate în toată Europa, unde au fost găzduiți porumbei călugători și apoi expediați cu informații financiare importante. Această metodă de comunicare a fost mult mai eficientă și considerabil mai rapidă decât orice altă formă disponibilă la acea vreme și a permis familiei Rothschild să joace pe piețe înaintea concurenței și, ca rezultat, să strângă o avere.

Mai târziu, în 1850, porumbeii au fost folosiți cu mare efect ca mesageri comerciali de către renumita agenție de știri Reuters. Serviciul a fost început în 1850 în Germania, iar porumbeii au zburat între Aachen și Bruxelles, în Belgia, purtând ultimele știri și prețurile acțiunilor și acțiunilor. Un serviciu de telegraf fusese deja stabilit între cele două țări până în 1850, dar era atât de nesigur și erau atât de multe lacune în liniile de comunicație, încât porumbeii erau folosiți pentru viteza și fiabilitatea lor. Porumbeii au putut parcurge cele 76 de mile dintre Aachen și Bruxelles în 2 ore, în timp ce calea ferată a durat peste 6 ore pentru a face aceeași călătorie.

În timpul asediului Parisului de către prusaci în 1870-71, porumbeii călători au fost scoși din oraș, împreună cu refugiați, cu balonul. În timpul asediului, un total de 65 de baloane au scăpat din Paris, multe purtând porumbei. Porumbeii au fost apoi duși în columbofile amenajate în afara zonei de luptă, de unde puteau fi trimiși în orașe din toată Franța. Comunicarea dintre orașul asediat și lumea exterioară a devenit apoi posibilă ca urmare a acestui sistem unic de transmitere a mesajelor.

Anunț oficiului poștal Paris 1870

Prusacii au cunoscut porumbeii călător și au folosit șoimi în încercarea de a-i prinde, dar multe dintre păsări au reușit și și-au transmis mesajele.

Medalii care comemorează sosirea stâlpului de porumbei la Paris 1870

Serviciu de poștă aeriană cu porumbei

Primul serviciu de poștă aeriană care folosește porumbei a fost înființat în 1896 în Noua Zeelandă și a fost cunoscut sub numele de Pigeon-Gram Service. Serviciul a operat între Marea Barieră de Corali și Noua Zeelandă, cu porumbei acoperind distanța în 1,75 ore și cu viteze medii de până la 77,6 mph, cu doar 40% mai lent decât un avion modern. Fiecare porumbel transporta 5 mesaje și s-au vândut ștampile speciale Pigeon-Gram care costă 2/- fiecare (20 pence) pentru fiecare mesaj transportat.

Ruta Pigeon Post, de la Auckland la insula Great Barrier

Porumbei în primul și al doilea război mondial

În Primul Război Mondial, porumbeii au fost folosiți pe scară largă pentru a transporta mesaje. În timpul bătăliei de la Ypres din 1915, porumbeii au fost folosiți pentru a transporta mesaje din prima linie înapoi la comandamentul Brigăzii și, deși trăgători germani au fost dislocați pentru a doborî păsările, mulți au supraviețuit și și-au transmis mesajele. Porumbeii au fost, de asemenea, transportați în tancuri în timpul luptei și eliberați prin hublourile minuscule din lateral. Bărcile care măturau minele transportau și porumbei, astfel încât, în cazul unui atac al unui submarin, un porumbel ar putea fi eliberat cu un mesaj care confirmă locația exactă a bărcii care se scufundă, ceea ce duce adesea la salvarea echipajului. Chiar și hidroavioanele transportau porumbei pentru a transmite informații urgente despre mișcările inamicului. În cel de-al Doilea Război Mondial, porumbeii au fost folosiți mai puțin datorită progreselor în sistemele de telecomunicații și radar, dar au fost încă folosiți în serviciu activ în Europa, India și Birmania.

WW1 Mobile Pigeon Loft - Parașutist din WW2 cu porumbel călător - GI Joe

Poliția din Orissa
Manipulatori de porumbei

Transportator de poliție din Orissa
Stația de porumbei

Mesaj atasat la
Porumbelul Voitor


Atragerea reptilelor

De ani de zile, se știe că asocierea cu alte specii poate fi benefică pentru una sau mai multe specii dintr-un grup. Egretele din Florida, de exemplu, se bucură de un grad de protecție împotriva prădătorilor prin cuibărirea în apropierea aligatorilor. Este posibil ca siblicidul, prin furnizarea de pui și carcase, să joace un rol în atragerea reptilelor?

Lucas A. Nell a vrut să afle. Într-un studiu recent, el și colegii de la Departamentul de Ecologie și Conservare a Faunei Sălbatice de la Universitatea din Florida au comparat starea corporală a aligatorilor prinși în zone cu și fără colonii de cuibărit de păsări vadătoare. Indicii de stare corporală au fost semnificativ mai mari la aligatorii asociați cu coloniile. Deși este evident că mâncarea unei egrete tinere va aduce beneficii unui aligator, acesta este primul studiu care documentează efectele unei colonii de egrete asupra stării corporale a unei populații de aligatori. Este ca și cum ambele părți au negociat o înțelegere. Vom ține prădătorii departe, spun reptilele, atâta timp cât oferiți o bucățică ocazională de egretă. Toată lumea câștigă.

Siblicidul este o strategie de reproducere neobișnuită care ajută la maximizarea descendenților supraviețuitori. Demonstrează din nou inteligența acelor păsări uimitoare. — Eldon Greij


Magpies se comportă rău

În timpul iernii și primăverii devreme, mulți australieni încep să cerceteze cerul pentru un mănunchi nebun de pene alb-negru, în timp ce vicia Gymnorhina tibicen începe să se înmulțească și să-și crească puii.

Cea mai mare parte a agresiunii la magpie are loc în timpul celor șase săptămâni în care îngrijesc puii în cuib. (Sursa: John Cooper)

Mulți dintre noi avem amintiri din copilărie despre magpie agresive și, într-adevăr, un sondaj național a constatat că 90% dintre bărbați și 72% dintre femele au fost atacați de o magpie la un moment dat în viața lor.

A fi ținta furiei unei magpie este o parte inevitabilă a creșterii în Australia. Sau este? Cu siguranță, atunci când magpies se năpustesc, pot face daune reale. Sistemul Informațional de Supraveghere a Leziunilor (ISIS) este o colecție națională de înregistrări de prezență la departamentele de urgență ale spitalelor. Datele lor arată că din 59 de atacuri de magpie, ochiul a fost ținta cea mai comună a păsărilor.

Magpies par să fie deosebit de înfuriate de biciclete: aproape jumătate dintre cei atacați mergeau pe bicicletă în acel moment. Dar analizând mai mult datele ISIS, aflăm că aproape două treimi dintre victimele magpie erau bărbați, iar jumătate dintre toți cei atacați aveau vârste cuprinse între 10 și 30 de ani. Evident, magpies sunt selective!

Problema publică mare și potențialele procese de răspundere precipitate de atacurile cu magpie i-au determinat pe cercetătorii aviari să arunce o privire nouă asupra magpielor, comportamentului lor și organizării lor sociale, în speranța de a găsi indicii despre cum să trăiască mai liniștit cu aceste icoane australiene.

Atenție la posturi!

În multe zone, magpies agresive sunt pur și simplu împușcate. Aceasta este încă o practică comună. Dar dr. Darryl Jones de la Suburban Wildlife Research Group de la Universitatea Griffith credea că trebuie să existe o modalitate mai umană de a trata magpie.

El a chestionat oamenii care fuseseră atacați și a descoperit, spre surprinderea sa, că, în ciuda faptului că era ținta mâniei magpiei, 90% dintre victime nu doreau ca magpie să fie distrusă.

Dr. Jones știa că magpies sunt foarte inteligente, că atacă doar câteva săptămâni pe an și că comportamentul lor social este foarte complex. El credea că, dacă am înțelege mai bine ce anume declanșează un atac de gură, ar putea fi posibil să dezvoltăm strategii de management mai bune.

Sondajele de teren ale Dr. Jones au descoperit că, contrar credinței populare, doar aproximativ 12% din toți bărbații vor ataca oamenii. Dintre aceștia, aproximativ jumătate vor ataca doar pietonii, 10% vor ataca exclusiv lucrătorii poștale pe biciclete, opt la sută vor ataca bicicliștii, iar treime rămasă va ataca pe oricare dintre aceștia.

Dosar informativ:

Cand: Magpies încep să se înmulțească în iulie și aceasta durează până când puii încep să înmulțească în februarie. Cele mai multe atacuri au loc între august și noiembrie când puii sunt în cuib!

Unde: NSW, VIC, estul Australiei de Sud, sud-vestul WA, zonele de coastă ale Qld.

Alte informații: - Magpies sunt agresivi doar șase săptămâni pe an, în jurul lunii august/septembrie, când au pui în cuib.
- Majoritatea magpies atacă aceiași câțiva indivizi din nou și din nou, posibil pentru că amintesc păsării de cineva care i-a rănit odată.
- Doar masculii atacă (femele sunt prea ocupate stând pe ouă).
Magpies sunt excelente imitatoare și pot chiar imita vocea umană.

Magpies își amintesc

Interesant este că majoritatea magpies care atacă pietonii atacă aceiași câțiva indivizi din nou și din nou. Dacă îi atacă pe alții, probabil că este un caz de identitate greșită, spune Dr Jones. El crede că astfel de coci ar fi avut o experiență traumatică timpurie - poate că cineva care arăta ca acești oameni le-a făcut rău puiilor de coc sau chiar a „salvat” un pui, ceea ce părintele a confundat ca o prădare. Magpies sunt capabili să recunoască și să-și amintească fețele umane individuale, chiar dacă persoana poartă haine diferite!

  • Dacă ești atacat în timp ce mergi pe bicicletă sau pe cal, coboară imediat
  • Dacă o anumită pasăre te hărțuiește în mod repetat, alege un alt traseu pentru următoarele câteva săptămâni, până când puii vor evită
  • Purtați un recipient pentru înghețată pe cap atunci când traversați căile de zbor ale magpie

Atacurile în special asupra lucrătorilor poștali în timp ce sunt pe biciclete sunt deosebit de interesante. Dr. Jones a analizat diverși factori care ar putea fi responsabili, cum ar fi culoarea bicicletei sau viteza, dar nimic nu a fost semnificativ. El sugerează că ar putea fi ceva legat de mișcarea continuă a bicicletei, pentru că dacă călărețul descălecă și merge cu bicicleta, atacul se oprește instantaneu.

Ceea ce dezvăluie despre magpies este că pot spune literalmente ora și știu exact când trebuie să treacă bicicleta poștală. Lucrătorii poștali ar putea fi mai bine să livreze corespondența la ore mai imprevizibile, pentru a păcăli simțul excelent al timpului al cocului.

Se confruntă cu magpie agresive

O modalitate de a face față magpielor agresive a fost să prindeți masculul și să-l mutați în altă zonă. Deși nu la fel de drastic precum împușcarea, biologii s-au îngrijorat că acest lucru ar avea, de asemenea, un impact negativ - masculii și femelele își asumă responsabilitatea egală pentru îngrijirea puiului lor, iar cercetătorii s-au îngrijorat că îndepărtarea masculului ar lăsa femela în imposibilitatea de a hrăni puii în mod adecvat. . Mai rău și mai rău, teama era că un alt mascul va veni, înlocuiește primul mascul și ucide puii pentru a întemeia o nouă familie cu propriile sale gene.

Dar, spre uimirea lui Jones și a colegilor săi, de îndată ce un mascul era înlăturat, o nouă coșcă avea să-i ia locul și începea imediat să apere teritoriul și să aibă grijă de tineri, chiar dacă nu erau ai lui.

Magpies sunt foarte inteligente, probabil la același nivel cu papagalii și au sisteme sociale foarte complexe. Poate că pentru a trăi mai liniștit cu magpie, trebuie să începem să ținem cont de acest lucru și să începem să ne gestionăm propriul comportament, la fel de mult ca și cel al magpiei.

Mai multe informații și credite

Păsări. Obiceiurile și abilitățile lor. Kaplan, G. și Rogers, L.J. (2001) Allen și Unwin

Magpie Alert: să înveți să trăiești cu un vecin sălbatic, Dr Darryl Jones. (2002) University of NSW Press

Mulțumiri speciale lui:
profesor Gisela Kaplan, Universitatea din New England,
Dr Darryl Jones, Universitatea Griffith,
John Cooper, fotograf,
Mick Richards, fotograf.

Folosiți aceste linkuri de marcaje sociale pentru a distribui Magpies care se comportă rău.


Păsările pot recunoaște fețele oamenilor și pot cunoaște vocile lor

Noile cercetări sugerează că unele păsări pot ști cine sunt prietenii lor umani, deoarece sunt capabile să recunoască fețele oamenilor și să facă diferența între vocile umane.

A fi capabil să identifice un prieten sau un potențial inamic ar putea fi cheia capacității de supraviețuire a păsării.

Experții în comportamentul animal de la Universitatea Lincoln din Marea Britanie și de la Universitatea din Viena au lucrat cu porumbei și corbi în două studii separate.

Cercetare publicată în Cercetare în Biologie Aviară arată că porumbeii pot discrimina în mod fiabil între oamenii familiari și nefamiliari și că folosesc trăsăturile faciale pentru a deosebi oamenii.

Echipa a antrenat un grup de porumbei să recunoască diferența dintre fotografiile obiectelor familiare și necunoscute. Acestor porumbei, împreună cu un grup de control, li s-au arătat apoi fotografii cu perechi de fețe umane. Un chip era al unei persoane familiare păsărilor, în timp ce celălalt era al unei persoane pe care nu o văzuseră înainte.

Păsările din grupul experimental au reușit să recunoască și să clasifice oamenii familiari folosind doar fețele lor, în timp ce păsările fără pregătire prealabilă au eșuat. Rezultatele arată că porumbeii pot face discriminare între persoanele familiare și cele necunoscute și pot face acest lucru folosind doar caracteristicile faciale.

Cercetătorul principal al proiectului Lincoln, Dr. Anna Wilkinson, de la Școala de Științe Vieții, a declarat: „Asemenea procese cognitive avansate au fost rareori observate la porumbei și sugerează că aceștia nu numai că recunosc oamenii individuali, ci și pe cine cunosc - ceva ce ar putea fi foarte important pentru supraviețuire. Unii oameni hrănesc porumbeii, alții îi urmăresc. A cunoaște indivizi și a acționa în mod corespunzător cu ei este enorm de avantajos."

Într-un studiu separat, publicat în jurnal Cunoașterea animalelor, the team investigated the ability of carrion crows to differentiate between the voices and calls of familiar and unfamiliar humans and jackdaws, or 'heterospecific individuals' ie. those outside of their own species. Previous research has focused on crows' ability to recognise and communicate with their own species.

The crows responded significantly more often to unfamiliar than familiar human voices and, conversely, responded more to familiar than unfamiliar jackdaw calls. According to the research team, the results provide the first evidence that birds can discriminate between familiar and unfamiliar heterospecific individuals using auditory stimuli.


Why do some animals kill and eat their own offspring?

Răspuns scurt: Researchers don&rsquot know the exact reasons why animals sometimes kill their own babies, but it&rsquos generally believed that it might satisfy the energy and nutritional requirements of the parent, make the parent more attractive to potential mates, and help in getting rid of offspring that are sick or take too long to mature. In some cases, animals eat their eggs to protect them from predators.


Cuprins

There exists no single definition of which groups, families and species are seabirds, and most definitions are in some way arbitrary. Elizabeth Shreiber and Joanne Burger, two seabird scientists, said, "The one common characteristic that all seabirds share is that they feed in saltwater but, as seems to be true with any statement in biology, some do not." [2] However, by convention all of the Sphenisciformes (penguins) and Procellariiformes (albatrosses and petrels), all of the Suliformes (gannets and cormorants) except the darters, and some of the Charadriiformes (the skuas, gulls, terns, auks and skimmers) are classified as seabirds. The phalaropes are usually included as well, since although they are waders ("shorebirds" in North America), two of the three species (Red and Red-necked) are oceanic for nine months of the year, crossing the equator to feed pelagically. [3] [4]

Loons and grebes, which nest on lakes but winter at sea, are usually categorized as water birds, not seabirds. Although there are a number of sea ducks in the family Anatidae that are truly marine in the winter, by convention they are usually excluded from the seabird grouping. Many waders (or shorebirds) and herons are also highly marine, living on the sea's edge (coast), but are also not treated as seabirds. Sea eagles and other fish-eating birds of prey are also typically excluded, however tied to marine environments they may be. [5]

German paleontologist Gerald Mayr defined the "core waterbird" clade Aequornithes in 2010. This lineage gives rise to the Gaviiformes, Sphenisciformes, Procellariiformes, Ciconiiformes, Suliformes and Pelecaniformes. [6] The tropicbirds are part of a lineage—Eurypygimorphae—that is a sister group to the Aequornithes. [7]

Seabirds, by virtue of living in a geologically depositional environment (that is, in the sea where sediments are readily laid down), are well represented in the fossil record. [2] They are first known to occur in the Cretaceous period, the earliest being the Hesperornithiformes, like Hesperornis regalis, a flightless loon-like seabird that could dive in a fashion similar to grebes and loons (using its feet to move underwater) [8] [ needs update ] but had a beak filled with sharp teeth. [9] Flying Cretaceous seabirds do not exceed wingspans of two meters any sizes were taken [ clarificarea necesară ] by piscivorous pterosaurs. [10]

In timp ce Hesperornis is not thought to have left descendants, the earliest modern seabirds also occurred in the Cretaceous, with a species called Tytthostonyx glauconiticus, which has features suggestive of Procellariiformes and Fregatidae. [11] As a clade, the Aequornithes either became seabirds in a single transition in the Cretaceous or some lineages such as pelicans and frigatebirds adapted to sea living independently from freshwater-dwelling ancestors. [12] In the Paleogene both pterosaurs and marine reptiles became extinct, allowing seabirds to expand ecologically. These post-extinction seas were dominated by early Procellariidae, giant penguins and two extinct families, the Pelagornithidae and the Plotopteridae (a group of large seabirds that looked like the penguins). [13] Modern genera began their wide radiation in the Miocene, although the genus Puffinus (which includes today's Manx shearwater and sooty shearwater) might date back to the Oligocene. [2] Within the Charadriiformes, the gulls and allies (Lari) became seabirds in the late Eocene, and then waders in the middle Miocene (Langhian). [12] The highest diversity of seabirds apparently existed during the Late Miocene and the Pliocene. At the end of the latter, the oceanic food web had undergone a period of upheaval due to extinction of considerable numbers of marine species subsequently, the spread of marine mammals seems to have prevented seabirds from reaching their erstwhile diversity. [14] [ needs update ]

Adaptations to life at sea Edit

Seabirds have made numerous adaptations to living on and feeding in the sea. Wing morphology has been shaped by the niche an individual species or family has evolved, so that looking at a wing's shape and loading can tell a scientist about its life feeding behaviour. Longer wings and low wing loading are typical of more pelagic species, while diving species have shorter wings. [15] Species such as the wandering albatross, which forage over huge areas of sea, have a reduced capacity for powered flight and are dependent on a type of gliding called dynamic soaring (where the wind deflected by waves provides lift) as well as slope soaring. [16] Seabirds also almost always have webbed feet, to aid movement on the surface as well as assisting diving in some species. The Procellariiformes are unusual among birds in having a strong sense of smell, which is used to find widely distributed food in a vast ocean, [17] and help distinguish familiar nest odours from unfamiliar ones. [18]

Salt glands are used by seabirds to deal with the salt they ingest by drinking and feeding (particularly on crustaceans), and to help them osmoregulate. [20] The excretions from these glands (which are positioned in the head of the birds, emerging from the nasal cavity) are almost pure sodium chloride. [21]

With the exception of the cormorants and some terns, and in common with most other birds, all seabirds have waterproof plumage. However, compared to land birds, they have far more feathers protecting their bodies. This dense plumage is better able to protect the bird from getting wet, and cold is kept out by a dense layer of down feathers. The cormorants possess a layer of unique feathers that retain a smaller layer of air (compared to other diving birds) but otherwise soak up water. [19] This allows them to swim without fighting the buoyancy that retaining air in the feathers causes, yet retain enough air to prevent the bird losing excessive heat through contact with water. [22]

The plumage of most seabirds is less colourful than that of land birds, restricted in the main to variations of black, white or grey. [15] A few species sport colourful plumes (such as the tropicbirds and some penguins), but most of the colour in seabirds appears in the bills and legs. The plumage of seabirds is thought in many cases to be for camouflage, both defensive (the colour of US Navy battleships is the same as that of Antarctic prions, [15] and in both cases it reduces visibility at sea) and aggressive (the white underside possessed by many seabirds helps hide them from prey below). The usually black wing tips help prevent wear, as they contain melanins to make them black that helps the feathers resist abrasion. [23]

Dietă și hrănire Edit

Seabirds evolved to exploit different food resources in the world's seas and oceans, and to a great extent, their physiology and behaviour have been shaped by their diet. These evolutionary forces have often caused species in different families and even orders to evolve similar strategies and adaptations to the same problems, leading to remarkable convergent evolution, such as that between auks and penguins. There are four basic feeding strategies, or ecological guilds, for feeding at sea: surface feeding, pursuit diving, plunge diving and predation of higher vertebrates within these guilds there are multiple variations on the theme. [24]

Surface feeding Edit

Many seabirds feed on the ocean's surface, as the action of marine currents often concentrates food such as krill, forage fish, squid or other prey items within reach of a dipped head.

Surface feeding itself can be broken up into two different approaches, surface feeding while flying (for example as practiced by gadfly petrels, frigatebirds and storm petrels), and surface feeding while swimming (examples of which are practiced by fulmars, gulls, many of the shearwaters and gadfly petrels). Surface feeders in flight include some of the most acrobatic of seabirds, which either snatch morsels from the water (as do frigate-birds and some terns), or "walk", pattering and hovering on the water's surface, as some of the storm-petrels do. [25] Many of these do not ever land in the water, and some, such as the frigatebirds, have difficulty getting airborne again should they do so. [26] Another seabird family that does not land while feeding is the skimmer, which has a unique fishing method: flying along the surface with the lower mandible in the water—this shuts automatically when the bill touches something in the water. The skimmer's bill reflects its unusual lifestyle, with the lower mandible uniquely being longer than the upper one. [27]

Surface feeders that swim often have unique bills as well, adapted for their specific prey. Prions have special bills with filters called lamellae to filter out plankton from mouthfuls of water, [28] and many albatrosses and petrels have hooked bills to snatch fast-moving prey. On the other hand, most gulls are versatile and opportunistic feeders who will eat a wide variety of prey, both at sea and on land. [29]

Pursuit diving Edit

Pursuit diving exerts greater pressures (both evolutionary and physiological) on seabirds, but the reward is a greater area in which to feed than is available to surface feeders. Underwater propulsion is provided by wings (as used by penguins, auks, diving petrels and some other species of petrel) or feet (as used by cormorants, grebes, loons and several types of fish-eating ducks). Wing-propelled divers are generally faster than foot-propelled divers. [2] The use of wings or feet for diving has limited their utility in other situations: loons and grebes walk with extreme difficulty (if at all), penguins cannot fly, and auks have sacrificed flight efficiency in favour of diving. For example, the razorbill (an Atlantic auk) requires 64% more energy to fly than a petrel of equivalent size. [30] Many shearwaters are intermediate between the two, having longer wings than typical wing-propelled divers but heavier wing loadings than the other surface-feeding procellariids, leaving them capable of diving to considerable depths while still being efficient long-distance travellers. The short-tailed shearwater is the deepest diver of the shearwaters, having been recorded diving below 70 metres (230 ft). [31]

Some albatross species are also capable of limited diving, with light-mantled sooty albatrosses holding the record at 12 metres (40 ft). [32] Of all the wing-propelled pursuit divers, the most efficient in the air are the albatrosses, and they are also the poorest divers. This is the dominant guild in polar and subpolar environments, but it is energetically inefficient in warmer waters. With their poor flying ability, many wing-propelled pursuit divers are more limited in their foraging range than other guilds. [33]

Plunge diving Edit

Gannets, boobies, tropicbirds, some terns and brown pelicans all engage in plunge diving, taking fast moving prey by diving into the water from flight. Plunge diving allows birds to use the energy from the momentum of the dive to combat natural buoyancy (caused by air trapped in plumage), [34] and thus uses less energy than the dedicated pursuit divers, allowing them to utilise more widely distributed food resources, for example, in impoverished tropical seas. In general, this is the most specialised method of hunting employed by seabirds other non-specialists (such as gulls and skuas) may employ it but do so with less skill and from lower heights. In brown pelicans the skills of plunge diving take several years to fully develop—once mature, they can dive from 20 m (70 ft) above the water's surface, shifting the body before impact to avoid injury. [35]

It may be that plunge divers are restricted in their hunting grounds to clear waters that afford a view of their prey from the air. [36] While they are the dominant guild in the tropics, the link between plunge diving and water clarity is inconclusive. [37] Some plunge divers (as well as some surface feeders) are dependent on dolphins and tuna to push shoaling fish up towards the surface. [38]

Kleptoparasitism, scavenging and predation Edit

This catch-all category refers to other seabird strategies that involve the next trophic level up. Kleptoparasites are seabirds that make a part of their living stealing food of other seabirds. Most famously, frigatebirds and skuas engage in this behaviour, although gulls, terns and other species will steal food opportunistically. [39] The nocturnal nesting behaviour of some seabirds has been interpreted as arising due to pressure from this aerial piracy. [40] Kleptoparasitism is not thought to play a significant part of the diet of any species, and is instead a supplement to food obtained by hunting. [2] A study of great frigatebirds stealing from masked boobies estimated that the frigatebirds could at most obtain 40% of the food they needed, and on average obtained only 5%. [41] Many species of gull will feed on seabird and sea mammal carrion when the opportunity arises, as will giant petrels. Some species of albatross also engage in scavenging: an analysis of regurgitated squid beaks has shown that many of the squid eaten are too large to have been caught alive, and include mid-water species likely to be beyond the reach of albatrosses. [42] Some species will also feed on other seabirds for example, gulls, skuas and pelicans will often take eggs, chicks and even small adult seabirds from nesting colonies, while the giant petrels can kill prey up to the size of small penguins and seal pups. [43]

Istoria vieții Edit

Seabirds' life histories are dramatically different from those of land birds. In general, they are K-selected, live much longer (anywhere between twenty and sixty years), delay breeding for longer (for up to ten years), and invest more effort into fewer young. [2] [44] Most species will only have one clutch a year, unless they lose the first (with a few exceptions, like the Cassin's auklet), [45] and many species (like the tubenoses and sulids) will only lay one egg a year. [28]

Care of young is protracted, extending for as long as six months, among the longest for birds. For example, once common guillemot chicks fledge, they remain with the male parent for several months at sea. [30] The frigatebirds have the longest period of parental care of any bird except a few raptors and the southern ground hornbill, [46] with each chick fledging after four to six months and continued assistance after that for up to fourteen months. [47] Due to the extended period of care, breeding occurs every two years rather than annually for some species. This life-history strategy has probably evolved both in response to the challenges of living at sea (collecting widely scattered prey items), the frequency of breeding failures due to unfavourable marine conditions, and the relative lack of predation compared to that of land-living birds. [2]

Because of the greater investment in raising the young and because foraging for food may occur far from the nest site, in all seabird species except the phalaropes, both parents participate in caring for the young, and pairs are typically at least seasonally monogamous. Many species, such as gulls, auks and penguins, retain the same mate for several seasons, and many petrel species mate for life. [28] Albatrosses and procellariids, which mate for life, take many years to form a pair bond before they breed, and the albatrosses have an elaborate breeding dance that is part of pair-bond formation. [48]

Breeding and colonies Edit

Ninety-five percent of seabirds are colonial, [2] and seabird colonies are among the largest bird colonies in the world, providing one of Earth's great wildlife spectacles. Colonies of over a million birds have been recorded, both in the tropics (such as Kiritimati in the Pacific) and in the polar latitudes (as in Antarctica). Seabird colonies occur exclusively for the purpose of breeding non-breeding birds will only collect together outside the breeding season in areas where prey species are densely aggregated. [ citare necesară ]

Seabird colonies are highly variable. Individual nesting sites can be widely spaced, as in an albatross colony, or densely packed as with a murre colony. In most seabird colonies, several different species will nest on the same colony, often exhibiting some niche separation. Seabirds can nest in trees (if any are available), on the ground (with or without nests), on cliffs, in burrows under the ground and in rocky crevices. Competition can be strong both within species and between species, with aggressive species such as sooty terns pushing less dominant species out of the most desirable nesting spaces. [49] The tropical Bonin petrel nests during the winter to avoid competition with the more aggressive wedge-tailed shearwater. When the seasons overlap, the wedge-tailed shearwaters will kill young Bonin petrels in order to use their burrows. [50]

Many seabirds show remarkable site fidelity, returning to the same burrow, nest or site for many years, and they will defend that site from rivals with great vigour. [2] This increases breeding success, provides a place for returning mates to reunite, and reduces the costs of prospecting for a new site. [51] Young adults breeding for the first time usually return to their natal colony, and often nest close to where they hatched. This tendency, known as philopatry, is so strong that a study of Laysan albatrosses found that the average distance between hatching site and the site where a bird established its own territory was 22 metres (72 ft) [52] another study, this time on Cory's shearwaters nesting near Corsica, found that of nine out of 61 male chicks that returned to breed at their natal colony bred in the burrow they were raised in, and two actually bred with their own mother. [53]

Colonies are usually situated on islands, cliffs or headlands, which land mammals have difficulty accessing. [54] This is thought to provide protection to seabirds, which are often very clumsy on land. Coloniality often arises in types of bird that do not defend feeding territories (such as swifts, which have a very variable prey source) this may be a reason why it arises more frequently in seabirds. [2] There are other possible advantages: colonies may act as information centres, where seabirds returning to the sea to forage can find out where prey is by studying returning individuals of the same species. There are disadvantages to colonial life, particularly the spread of disease. Colonies also attract the attention of predators, principally other birds, and many species attend their colonies nocturnally to avoid predation. [55] Birds from different colonies often forage in different areas to avoid competition. [56]

Migration Edit

Like many birds, seabirds often migrate after the breeding season. Of these, the trip taken by the Arctic tern is the farthest of any bird, crossing the equator in order to spend the Austral summer in Antarctica. Other species also undertake trans-equatorial trips, both from the north to the south, and from south to north. The population of elegant terns, which nest off Baja California, splits after the breeding season with some birds travelling north to the Central Coast of California and some travelling as far south as Peru and Chile to feed in the Humboldt Current. [57] The sooty shearwater undertakes an annual migration cycle that rivals that of the Arctic tern birds that nest in New Zealand and Chile and spend the northern summer feeding in the North Pacific off Japan, Alaska and California, an annual round trip of 64,000 kilometres (40,000 mi). [58]

Other species also migrate shorter distances away from the breeding sites, their distribution at sea determined by the availability of food. If oceanic conditions are unsuitable, seabirds will emigrate to more productive areas, sometimes permanently if the bird is young. [59] After fledging, juvenile birds often disperse further than adults, and to different areas, so are commonly sighted far from a species' normal range. Some species, such as the auks, do not have a concerted migration effort, but drift southwards as the winter approaches. [30] Other species, such as some of the storm petrels, diving petrels and cormorants, never disperse at all, staying near their breeding colonies year round. [ citare necesară ]

Away from the sea Edit

While the definition of seabirds suggests that the birds in question spend their lives on the ocean, many seabird families have many species that spend some or even most of their lives inland away from the sea. Most strikingly, many species breed tens, hundreds or even thousands of miles inland. Some of these species still return to the ocean to feed for example, the snow petrel, the nests of which have been found 480 kilometres (300 mi) inland on the Antarctic mainland, are unlikely to find anything to eat around their breeding sites. [60] The marbled murrelet nests inland in old growth forest, seeking huge conifers with large branches to nest on. [61] Other species, such as the California gull, nest and feed inland on lakes, and then move to the coasts in the winter. [62] Some cormorant, pelican, gull and tern species have individuals that never visit the sea at all, spending their lives on lakes, rivers, swamps and, in the case of some of the gulls, cities and agricultural land. In these cases it is thought that these terrestrial or freshwater birds evolved from marine ancestors. [15] Some seabirds, principally those that nest in tundra, as skuas and phalaropes do, will migrate over land as well. [3] [63]

The more marine species, such as petrels, auks and gannets, are more restricted in their habits, but are occasionally seen inland as vagrants. This most commonly happens to young inexperienced birds, but can happen in great numbers to exhausted adults after large storms, an event known as a wreck. [64]

Seabirds and fisheries Edit

Seabirds have had a long association with both fisheries and sailors, and both have drawn benefits and disadvantages from the relationship.

Fishermen have traditionally used seabirds as indicators of both fish shoals, [38] underwater banks that might indicate fish stocks, and of potential landfall. In fact, the known association of seabirds with land was instrumental in allowing the Polynesians to locate tiny landmasses in the Pacific. [2] Seabirds have provided food for fishermen away from home, as well as bait. Famously, tethered cormorants have been used to catch fish directly. Indirectly, fisheries have also benefited from guano from colonies of seabirds acting as fertilizer for the surrounding seas. [65]

Negative effects on fisheries are mostly restricted to raiding by birds on aquaculture, [66] although long-lining fisheries also have to deal with bait stealing. There have been claims of prey depletion by seabirds of fishery stocks, and while there is some evidence of this, the effects of seabirds are considered smaller than that of marine mammals and predatory fish (like tuna). [2]

Some seabird species have benefited from fisheries, particularly from discarded fish and offal. These discards compose 30% of the food of seabirds in the North Sea, for example, and compose up to 70% of the total food of some seabird populations. [67] This can have other impacts for example, the spread of the northern fulmar through the United Kingdom is attributed in part to the availability of discards. [68] Discards generally benefit surface feeders, such as gannets and petrels, to the detriment of pursuit divers like penguins and guillemots, which can get entangled in the nets. [69]

Fisheries also have negative effects on seabirds, and these effects, particularly on the long-lived and slow-breeding albatrosses, are a source of increasing concern to conservationists. The bycatch of seabirds entangled in nets or hooked on fishing lines has had a big impact on seabird numbers for example, an estimated 100,000 albatrosses are hooked and drown each year on tuna lines set out by long-line fisheries. [70] [71] [ needs update ] Overall, many hundreds of thousands of birds are trapped and killed each year, a source of concern for some of the rarest species (for example, only about 2,000 short-tailed albatrosses are known to still exist). Seabirds are also thought to suffer when overfishing occurs. [72] Changes to the marine ecosystems caused by dredging, which alters the biodiversity of the seafloor, can also have a negative impact. [73]

Exploitation Edit

The hunting of seabirds and the collecting of seabird eggs have contributed to the declines of many species, and the extinction of several, including the great auk and the spectacled cormorant. Seabirds have been hunted for food by coastal peoples throughout history—one of the earliest instances known is in southern Chile, where archaeological excavations in middens has shown hunting of albatrosses, cormorants and shearwaters from 5000 BP. [74] This pressure has led to some species becoming extinct in many places in particular, at least 20 species of an original 29 no longer breed on Easter Island. In the 19th century, the hunting of seabirds for fat deposits and feathers for the millinery trade reached industrial levels. Muttonbirding (harvesting shearwater chicks) developed as important industries in both New Zealand and Tasmania, and the name of one species, the providence petrel, is derived from its seemingly miraculous arrival on Norfolk Island where it provided a windfall for starving European settlers. [75] In the Falkland Islands, hundreds of thousands of penguins were harvested for their oil each year. Seabird eggs have also long been an important source of food for sailors undertaking long sea voyages, as well as being taken when settlements grow in areas near a colony. Eggers from San Francisco took almost half a million eggs a year from the Farallon Islands in the mid-19th century, a period in the islands' history from which the seabird species are still recovering. [76]

Both hunting and egging continue today, although not at the levels that occurred in the past, and generally in a more controlled manner. For example, the Māori of Stewart Island/Rakiura continue to harvest the chicks of the sooty shearwater as they have done for centuries, using traditional stewardship, kaitiakitanga, to manage the harvest, but now also work with the University of Otago in studying the populations. [77] In Greenland, however, uncontrolled hunting is pushing many species into steep decline. [78]

Other threats Edit

Other human factors have led to declines and even extinctions in seabird populations and species. Of these, perhaps the most serious are introduced species. Seabirds, breeding predominantly on small isolated islands, are vulnerable to predators because they have lost many behaviours associated with defence from predators. [54] Feral cats can take seabirds as large as albatrosses, and many introduced rodents, such as the Pacific rat, take eggs hidden in burrows. Introduced goats, cattle, rabbits and other herbivores can create problems, particularly when species need vegetation to protect or shade their young. [79] The disturbance of breeding colonies by humans is often a problem as well—visitors, even well-meaning tourists, can flush brooding adults off a colony, leaving chicks and eggs vulnerable to predators. [80] [81]

The build-up of toxins and pollutants in seabirds is also a concern. Seabirds, being apex predators, suffered from the ravages of the insecticide DDT until it was banned DDT was implicated, for example, in embryo development problems and the skewed sex ratio of western gulls in southern California. [82] Oil spills are also a threat to seabirds: the oil is toxic, and bird feathers become saturated by the oil, causing them to lose their waterproofing. [83] Oil pollution in particular threatens species with restricted ranges or already depressed populations. [84] [85]

Climate change mainly affect seabirds via changes to their habitat: various processes in the ocean lead to decreased availability of food and colonies are more often flooded as a consequence of sea level rise and extreme rainfall events. Heat stress from extreme temperatures is an additional threat. [86] Some seabirds have used changing wind patterns to forage further and more efficiently. [87]

Conservare Edit

The threats faced by seabirds have not gone unnoticed by scientists or the conservation movement. As early as 1903, U.S. President Theodore Roosevelt was convinced of the need to declare Pelican Island in Florida a National Wildlife Refuge to protect the bird colonies (including the nesting brown pelicans), [88] and in 1909 he protected the Farallon Islands. Today many important seabird colonies are given some measure of protection, from Heron Island in Australia to Triangle Island in British Columbia. [89] [90]

Island restoration techniques, pioneered by New Zealand, enable the removal of exotic invaders from increasingly large islands. Feral cats have been removed from Ascension Island, Arctic foxes from many islands in the Aleutian Islands, [91] and rats from Campbell Island. The removal of these introduced species has led to increases in numbers of species under pressure and even the return of extirpated ones. After the removal of cats from Ascension Island, seabirds began to nest there again for the first time in over a hundred years. [92]

Seabird mortality caused by long-line fisheries can be greatly reduced by techniques such as setting long-line bait at night, dying the bait blue, setting the bait underwater, increasing the amount of weight on lines and by using bird scarers, [93] and their deployment is increasingly required by many national fishing fleets.

One of the Millennium Projects in the UK was the Scottish Seabird Centre, near the important bird sanctuaries on Bass Rock, Fidra and the surrounding islands. The area is home to huge colonies of gannets, puffins, skuas and other seabirds. The centre allows visitors to watch live video from the islands as well as learn about the threats the birds face and how we can protect them, and has helped to significantly raise the profile of seabird conservation in the UK. Seabird tourism can provide income for coastal communities as well as raise the profile of seabird conservation, although it needs to be managed to ensure it does not harm the colonies and nesting birds. [94] For example, the northern royal albatross colony at Taiaroa Head in New Zealand attracts 40,000 visitors a year. [28]

The plight of albatross and large seabirds, as well as other marine creatures, being taken as bycatch by long-line fisheries, has been addressed by a large number of non-governmental organizations (including BirdLife International, the American Bird Conservancy and the Royal Society for the Protection of Birds). [95] [96] [97] This led to the Agreement on the Conservation of Albatrosses and Petrels, a legally binding treaty designed to protect these threatened species, which has been ratified by thirteen countries as of 2021 (Argentina, Australia, Brazil, Chile, Ecuador, France, New Zealand, Norway, Peru, South Africa, Spain, Uruguay, United Kingdom). [98]

Role in culture Edit

Many seabirds are little studied and poorly known because they live far out at sea and breed in isolated colonies. Some seabirds, particularly the albatrosses and gulls, are more well known to humans. The albatross has been described as "the most legendary of birds", [99] and have a variety of myths and legends associated with them. While it is widely considered unlucky to harm them, the notion that sailors believed that is a myth [100] that derives from Samuel Taylor Coleridge's famous poem, "The Rime of the Ancient Mariner", in which a sailor is punished for killing an albatross by having to wear its corpse around his neck. Sailors did, however, consider it unlucky to touch a storm petrel, especially one that landed on the ship. [101]

Gulls are one of the most commonly seen seabirds because they frequent human-made habitats (such as cities and dumps) and often show a fearless nature. Gulls have been used as metaphors, as in Jonathan Livingston Seagull by Richard Bach, or to denote a closeness to the sea in The Lord of the Rings, they appear in the insignia of Gondor and therefore Númenor (used in the design of the films), and they call Legolas to (and across) the sea. Pelicans have long been associated with mercy and altruism because of an early Christian myth that they split open their breast to feed their starving chicks. [35]

The following are the groups of birds normally classed as seabirds. [ citare necesară ]

Sphenisciformes (Antarctic and southern waters 16 species)

Procellariiformes (Tubenoses: pan-oceanic and pelagic 93 species)

  • Diomedeidae albatrosses
  • Procellariidae fulmars, prions, shearwaters, gadfly and other petrels
  • Pelacanoididae diving petrels
  • Hydrobatidae storm petrels

Pelecaniformes (Worldwide 8 species)

Suliformes (Worldwide about 56 species)

Phaethontiformes (Worldwide tropical seas 3 species)

Charadriiformes (Worldwide 305 species, but only the families listed are classed as seabirds.)

  • Stercorariidae skuas
  • Laridae gulls
  • Sternidae terns
  • Rhynchopidae skimmers
  • Alcidae auks

For an alternative taxonomy of these groups, see also Sibley-Ahlquist taxonomy.


Priveste filmarea: Daca iti pier puii sau nu se dezvolta - TREBUIE SA VEZI (Februarie 2023).